Kritika Lap
Cikkek

Állnadó vitatéma, vagyis örök gondok és bonyodalmak amik kicsony szerkesztő közösségünket érik. Hogyan lehet megakadályozni megoldani és kikerülni? Vannak rá tippjeint, gyere kommentelj, mond el véleményed meséld el saját történeted:)


Interjú, egyes témákról névtelenül és vannak emberekről is akik valami újjat hoztak mi kicsiny szerkesztői közösségünkbe, vagy éppen keményen megdolgoznak azért hogy olyannak lássuk az oldalukat amilyennek igazából ők is elképzelték. Konkrét kérdések konkrét válaszok, összehasonlító elemzések, ésatöbbi olvass és kommentelj!


Én kérdezek, te felelsz, hétköznai álltalános kérdések amival csak a ti felfogásotokra és időtöltésetekre kérdezek rá, ha van kedved válaszolgass, ha nincs akkor ne. nEKEM Csak egy infó hogy is áll a kis szerkesztői közösségünk a mai világban.


Itt az érdekesebb blog bejegyzéseinket láthatjátok  kigyülytve, csak amolyan éppen mikor hogy szösszenetek, de elég hasznosak lehetnek  kedves olvasóinknak:) Remélem hasznosak lesznek^^  

 
Kérezz-felelek..

Gondolom ti is úgy gondoljátok hogy eleget kérdezősködök de hogy ti nem kérdeztek semmit ez már felháborító :] szóval kérdezzetek akármit akármiről (holnapszerkesztésnél maradjunk xd) a véleményem.. persze a kérdéseket kulturáltan tedd fel és ha jó a kérdés egy cikk is születhet belőle :D

Kérdezz!

 
Chatbox

Ahogy az egész oldalra igaz itt is, szabadon leírhatod a véleményed, próbáld kulturáltan, azt is leírhatod hogy milyen szemét vagyok, véleményt kérek.. azé az oldal.. a véleményeké.. csere lesz ha kértek, és nevem is van mégpedig Arachme & Mr. Rejtélyes
Privát kérdést ide: almaspite@pofa.be

KRITIKÁT NE A CSETBEN KÉRJETEK!!
van rá külön menü.. itt csak elveszlik meg nem vesszük észre..
és egyebekért..
Vendégkönyv


 
Vajaspiritós

Szerkesztő: Arachme és Mr. Rejtélyes
Host: Gportál
Téma: Kritika
Design: 5. Stílus ~ jófajta idézetes
Készítette: Mr. Rejtélyes
Elérhetőség:
almaspite@pofa.be
Nyitás2006.04.03.
Nyilatkozat, elnézést a helyesírásért mindketten láthatóan bajnokok vagyunk hibák terén, de igyekszünk;)

 

 

 

 

Csicsás Dizik

Leszögezem: Én nem a kreativitást akarom kiölni az emberekből csak szeretném felhívni a figyelmet hogy a design nem minden, és szörnyű amit egyesek kiraknak az oldalukra :/

Mi a jó dizi? na erre a kérdésre adjatok nekem választ.. az a jó dizi ami csicsa csillog, már a vakulásig kifényesítik a képet agyon van actionozva már felismerhetetlen, már rózsaszín csipke van a ló körül, már a cica szőre szivárvány színű.. borzasztó, borzasztó hogy ez a szép, már nem szép hanem egyenesen maga a megtestesült csicsa :/
Nem a csicsa lényeg törekedjen mindenki a legegyedibb a legötletesebb design-re, ezek a csicsás vackok megfelelő egy a blogos és egy portálépítős oldalra, de egy olyanra ami információkat szolgál egy adott témáról egyszerűen már csicsa. Nem az a lényeg hogy egyes látogatókat ámulatba ejtsünk a gyönyörrel, jó más szerkesztőt igen de egy külsős fejvesztve noha el mert már túl csicsás neki. Vegyük pl ezt a 2 szót: cica és szivárvány, a szivárványszínű cica ronda undorító, hányadék csicsás, a cica a szivárványon az aranyos ötletes és barátságos kis különbség pedig 2 szó csak máshogy értelmezve..
Igen a táblakód, semmi bajom vele de én mindig is mondom addig volt szép még az aki kitalálta nyilvánosságra nem hozta, addig volt egyedi most meg. Nem mondom csodálatos ötlet de már nagyon fajul.. Felhozok egy példát: Gizike főoldalán táblázatba írja a frisset, a táblázat felső része kitesz 10 cm-t és utána ír ki 3 sort meg berak egy avatart aztán megint 10 cm tekeréses csicsa. Borzasztó, nem a táblázatnak kéne elvonni a figyelmet hanem ami benne van, jó reggelt.. most a 20centi csicsa közt elbújik az a 3 sor :/ Ügyeljetek arra hogy ez a csicsa ne legyen meg pár centi az ideális vastagság azt úgy csicsázod ahogy akarod az nem vonja el a figyelmet, mert rájönnek az csak egy olyan rész amivel kiemeled a címet, és vázolod az oldalt vagy a téma helyzetét. A lekerekített forma az csak az én gyíkom de hányok tőle xD én olyan kocka mániás vagyok :D
A diziről annyit hogy ismét borzasztó hogy valakinek akkora fejléc hogy egy km-ert kell tekerni hogy a tartalomhoz jusson az ember a fejléc alatt meg egy rendezetlen nyúlfarknyi agyoncsicsázott táblakódban áll a kicsiny tartalom. És így a tartalom elvész és az oldalt magával ragadja a színtiszta csicsa. A tökéletes design legyen szép és ötletes, a szép azt jelenti hogy:
- fel lehessen ismerni mit ábrázol
Ötletes:
- nem csicsa nem táblakód ne szivárvány színű macska hanem olyan ami nincs másnak.. egyedi beállítások és kivitelezések.
Bocsánat ezzel a cikkel kiéltem a csicsás dizikkel szembeni haragomat :D szerintem ebbe sok mindenkinek lesz belekötni valója..
Lehet osztani az észt..
24 hozzászólás
Idézet
2012.07.02. 13:42
Lena

Helló!

Teljesen egyetértek. Mármint, én alapból azt tartom, hogy egy oldalon a tartaloma  lényeg, nem a hiperszuper dizi. Lehet tök király, agyoncsicsázott dizije annak is, aki nem foglalkozik az oldallal - mármint, tartalom terén.

Ez viszont gáz. Szerintem. Nagyon nem szeretek olyan oldalkra felmenni, ahol semmi tartalom. -.-" Valahogy... hiányérzetem van. Ha persze az oldal grafikus cuccosokkal foglalkozik, akkor oké, és szerintem el is várt, hogy legyen valami normális dizi. De ott gondolom segítségek meg más egyebek is vannak.

Amúgy, olvasgattam picit más hozzászólásokból és... Azt kell mondjam, hülyeség az, hogy csak akkor van rengeteg látogatót, ha szép a design az oldalon. Hatalmas ostobaság, de komolyan. -.-" 

Nem tudom, egyeseknek mia  sok, de nekem például a 72,4. És teljesen meg vagyok elégedve vele, szerintem igenis sok. És mivel értem el? Azzal, hogy tartalom van az oldalon. A dizi... mellékes számomra. Olyan téren, hogy nem tudom megcsinálni, és akkor msot mit kezdek. Béna és ronda az enyém, de tartalom legalább van az oldalon.

És ez a sablonos dolog... Idegölő, de komolyan. Viszont, ez van. Ha valakinek megemlítenénk, hogy "ugyan olyan a dizid, mint neki", akor kiakadna, és elkezdene "ordibálni" veled, hogy ez nem igaz, ő másolt rólam stb. stb. 

Öhm... Tudnék még mást is írni, de... Mind arról szólna, hogy a tartalom a fontos nem a dizi, szóval inkább nem tépem a szót, elvégre még a végén rossz helyzetben leszek. :3

Idézet
2012.01.18. 16:06
Adry*

Most komolyan, a csicsán kívül ismersz másik szót? Az egész "cikked" a csicsa szóból áll.
Én is ilyen 'csicsás" designt készítek (amit mi html designnak hívunk), hogy miért? Mert ilyen a stílusom. Az oldalalom csak olyan designt tudnák elképzelni, amin tényleg látszik, hogy igen is, sokat dolgoztam vele, de megérte, mivel úgy megyek fel az oldalra, hogy tetszik, amit látok.
Ha sok látogatót akarsz, akkor igenis egy feltűnő és szép design kell. Ha az ember egy olyan oldalra megy fel, ahol tényleg nagyon szép a design, akkor az megragadja, és szívesen néz körül, olvassa a modulokat, kommentel, stb. De viszont ha egy olyan oldalra kerülsz, ahol csak egy css (mostanában elég nagy divat lett) van, plusz max egy kép, akkor ne várd a napi 150 látogatót. Én nem szívesen járok olyan oldalon, ahol semmi design nincs. A designnak az a lényege, hogy szép külsőt adjon az oldaladnak.
Még azt hozzáfűzném, hogy csak azért, mert valami részletről részletre ki van dolgozva, attól még nem lesz csicsás.

De ízlések és pofonok...

Idézet
2011.03.06. 16:34
Artemis

az emberek betanult lépésekkel csinálnak dizit mindent ugyan úgy csak a színt éas képet válltozataják és ez művészet van egy sablon éscsak azt formázzák.. olyan mint egy ccs-kód csak átírod a színt és teljesen más de mégsem.. tényleg zavaró hogy mindenhol ugyanaz nagy lekerekített szarok 2km csicsa szívek meg csiilogó szarok felhők felismerhetetlenségis actionozott képek.. az emberek egymásból ölik ki a kreativitást :/ valami menüszer sidebár vagymi xD teljesen sablon lapok mintha kijöttek valami másoló gépből komolyan ./

Idézet
2011.03.02. 19:35
Shinobi Alice

Jah,csak beleszerettem ebbe az oldalba és nosztalgiázok xDD

Idézet
2011.03.01. 23:55
Masi

Shinobi Alice*-* Hát te itt?^^

Hát gyerekek, imádom amikor felmegyek egy oldalra, látok egy szép dizájnt. Aztán felmegyek egy másik oldalra ami basszus majdnem úgy néz ki mint ez előző. Ugyanazok a sablonos formák. A hullámok, a welcome doboz középen. Ja meg persze egy sztár. És a sidebar. WTF sidebar? Jól írom egyáltalán? xD Én olyan jól szórakozok az ilyeneken, elképzelem ahogy órákon át szenved azzal a szarral a photoshopjával együtt, míg én 20 perc alatt PhotoFiltre Studioval összedobok egy olyat ami nemcsak hogy egyszerűbb de visszatükrözi a stílusomat.xd Mert én szeretem belevinni a stílusomaz az oldalba. Mind a dizájnt mind írás terén. Mindegy, az az ő bajuk. Hiába csinálnak szép dizájnt, pár hét múlva úgyis bezárnak. (:

Idézet
2011.03.01. 20:51
Shinobi Alice

Hááát én nem is tudom :/

Szerintem az én oldalam is tiszta csicsa,deeee igazából nem tudom megítélni, mert sehova nem rakok csillogó villogó effekteket meg rikító piros meg kék színt, szóval nem tudok sokat hozzászólni!

Az igényes lapoknak egy sötét egyszer meg világos, netán halvány bézs dizájnak kell lenni, mert kis idő után megunjuk a lapot és hagyjuk a francba! (én is néha így érzek!)

Azt én sem szeretem,ha olvashatatlan a szöveg és minden második betűt ki kell jelölnöm,hogy el tudjam olvasni...

A jóízlés határai megszabhatóak,de ha már többen is szólnak a kirívó netán már nem gyerekek elé tárt dizi iránt akkor kell változtatni a stíluson!

A HTML- hez nem igazán értek, mert vizuálisan dolgozom és nem tanultam meg a CSS kódolást :/

Az olyan lapok, amik egy idő után nem frissülnek fel, nem alakítódnak át, hamarosan elég silánynak fognak tűnni, kár,hogy szép volt a dizi...

A kis cuki kutya és cica történetű lapoktól elhányom magam,mert a szerkesztők a szívecskés és a nyálas dolgoktól NEM TUDNAK SZABADULNI!! Egyszerűen borzalmas,hogy mennyien nem veszik észre,hogy néhányan mennyire amatőr dizájnolók... A csillogó villogó sz*r  (boccs) HTML szerkesztős képek rettenetes elrontják a dizit (BÁRMILYEN lapról beszélünk)!! Én csak egy kis slideshowt tartok esztétikusnak star-fan oldalaknál,de nem több mint 5 képből...

Nekem az a véleményem,hogy kár szidni az egyedi lapokat,de lehet szólni ha már kicsit tényleg nem frankó a helyzet, netán javaslatot tenni vagy szavazni ha van rá lehetőség!

Üdv :)

 

Idézet
2011.02.28. 18:36
eni

Igen, már nelem is elegem van ebből a html-es stílusból.. a lapok mintegy 60% már olyan, ami teljesen csicsás.. amikor volt kb. 1-2 ilyen lap, az oké, még elmegy.. de ennyi... undorító!

Idézet
2011.02.23. 19:35
Fanni

*Fanni egyetért.* :)

Még a css kódokról ne is beszéljünk.. úgy utálom, mikor látok egy oldalt, egy pár mondatos szövegben minden második szó kijelölve, egyik így, másik úgy.. egyik színesebb, mint a másik.. egyenesen undorító! Az oké, ha kiemeled a lényeget, de miért kell minden második szót? Mg láttam már olyat is, hogy a betűk közti távolság tisztára le van csökkentve és ki van emelve valami rikító színnel.. pfuj..

A design meg.. fejléchullám, agyon actionon-özött képe, divatbetűtipusok, glitterek, rikító színek, szövegdobozok.. ezt nevezik "HTML style"-nak.. mi köze a HTML-nek meg ennek az agyrémnek egymáshoz?!

Idézet
2011.02.12. 14:25
Artemis

a csicsás dizi is tud szép lenni ha egydi.. ha másnak nics.. a határok feszegetéről pedig annyit hogy j a határokat feszegetni mert anélkül már-már ma unalmasnak mondható egy dizi, de iegn nem ez az oldal lényege :D

Idézet
2011.02.11. 18:52
norka

én szeretem próbálgatni, feszegetni a határokat, de azért próbálok a jó ízlés határain belül maradni. szerintem elindult egy séma a gportálon, amit akarva-akaratlan, de követnek az emberek. ezzel még nem is lenne baj, de mikor már 4-5 lapon ugyanazt látod kissé unalmas... szerintem jó, ha szép a dizájn, de nem a legfontosabb. mert csak a dizájnért nem járnak vissza az emberek a lapodra. valami más is kell. ;)

Idézet
2011.01.26. 20:25
Artemis

Igen ezt nem értik hogy ez csak a csomagolás ha ár szép a csomag és csillog akkor biztos hogy valami szupcsi van benne xD HOLOTT KI TUDJA?? mert sajnos nagyvalószínűséggel nem xD a hangyatojásokról annyit hogy eleinte amikor még csak egy volt szép volt meg egyedi de most.. már mindenkinek olyan van és a szerkesztők azzal kísérletezgetnek kinek lessz vadabb formája és színe vagyis melyik lesz "undorítóbb". A túlsok tojástól ronda csicsával túlzsűfolt az oldal és teljes mértékben elnyomja a tartalmat is :/ Hát a divat szerintem az egy olyan dolog ami mindíg is lesz akármit csinálunk mert ha ez elmúlik, jön egy másik és majd azis egyszer átmeny undorítóba :/

Idézet
2011.01.26. 10:55
Solem

Hát egen...

Jó lenne ha mindenki megértené, hogy a design csak az "ajándék csomagolása". Az a lényeges, ami benne van. Az úgynevezett tartalom ( ami mostanában elég szegényes a lapok nagytöbbségénél ).

Nekem már herótom van a kis kerek dobozkákból egy-egy oldalon. Most nézőpont kérdése, lehet felőlem kocka is, a lényeg ez a beteges tagoltság, mintha valami hangya ejtette volna el a tojásait  a monitoron....

Az egyediség mára csak egy bejegyzés a szótárban. Ha egyedi vagy, nem azt mondják, hogy: " Nézd de egyedi oldal!!" hanem " Nézd de lúzer. Nem tudja a divatot követni.".
Erre mondta anno öreganyám: Ez a divat,. meg a fél szem, szóval nyomjuk ki.

Idézet
2011.01.25. 20:15
Artemis

ez szép de jól szemléltető hasonlat mert a csicsás dizik kb olyanok mint az énkicsi pónim már agyon van dekorálva és lassan nem is lehet a nevén nevezni XD

Idézet
2011.01.25. 15:17
Anna

Igen, ebből már nekem is rohattul elegem van, hogymanapság mindenki csak a dizit nézi, minnél csicsásabb, annál többen nyaliznak nekik... Néha-néha találok csak egy oldalt, amin bár a dizi nem a legszebb, de csomóan írják, hogy milyen hasznos. Szerintem ez jó, hogy vannak azért még, akiket tényleg a tartalom érdekel :D

Azt meg, hogy az állatokat "kicsicsázzák", én undorítónak találom. Ha még egy kiscica előbújik egy kalap alól, az még olyan aranyos, de ha a kutyának ki van lakkozva a körme, az szerintem már durva.

Engem a legjobban ez az "én kicsi pónim" bosszant fel! Förtelmes! Hogyan képesek póninak nevezni azt a valamit, ami lila, rózsaszínű, rikító sárga stb... Ha még csillog is, vagy netán cumi van a szájában, az már a pónik megszégyenítésének a teteje! Borzalom!

Háhh, de jó hogy ezt kiadhattam magamból^^

Idézet
2011.01.22. 12:43
Artemis

a te fejléced egyedi ötlet és tényleg egy filmet bemutatni sokkal jobb animációvalmint képpel, az undi színösszeállítás pedig undorító :/ olvashatatlan és szemgolyókilyukasztó..

Idézet
2011.01.22. 11:49
Etus

XD Hát igen már mindenki rászokott erre az animációs fejlécre. A mostani dizimen még én is tettem. De muszáj volt XD. Egy film ajánlós designhez kell egy kis filmtészlet.
A színek... manápság egyre több olyan oldalt látok ahol kék+rózsaszín+sárga. Mind a rikítóbb fajtából :/ kicsit uncsi és undi x]

Idézet
2011.01.18. 20:44
Artemis

Én ezt az a szakítsuk el az állatot a környezetétől én ezt bizonyos fokokig ötletesnek tartom de van amikor ez is átmegy durvába. A sok színnel sincs nagy baj ha olvasható a lap, a szerkesztőnek van egy kis szín érzéke, a normális betűméret.. az a fő gyikom.. amelyik oldalt meg nem tudom elolvasni azt hagyom a francba nem fogom jelölgetni csinálja úgy az adott szerkesztő hogy olvasható legyen :D De ez a sok csillogó meg a a 100%-ig beanimált fejléc már egyenesen csicsás.. már lassan csillogó villogó kutyák fognak repkedni a dizin.. egyszer oda is eljutunk :(

Idézet
2011.01.18. 20:19
Ricki

Nekem már az animációkból van kissé elegem... az, hogy egy fejléc minden négyzet dm-én van valami csillogó, képátmenetes animáció, már az idegeimer megy. Eleinte még jó volt látni a lassat áttűnő képet, EGY KÉPET a fejlécen, de most... :/
A színekhez annyit fűznék hozzá, hogy alapból sem szeretem a túl színes dolgokaz, de az nagyon beüt, amikor az élénk rózsaszín a vakító sárgával és a türkizzel van összekeverve, mindez szürke betűkkel, ráadásul 5pt-ben... 1, olvashatatlan, 2, kiégeti a szemem 3, már egyáltalán nem "elegáns", hogy úgy fogalmazzak. Másrészt nem értem, mindek kell egy egyszerű dizibe beletenni 1000 és egy színt. Miért nem elég a kettő / 3? :/
Lassan már ott tartok, hogy minden oldalon ki kell jelölnöm a szöveget, ha olvasni akarom... ://
Na és még egy, amiről írni szeretnék; amikor az állatot földíszítik mint a karácsonyfát, attól majdnem szó szerint hánynom kell... már bocsánat, de ez most hogy van? Kalapot / rapper sapkát tesznek az állat fejére, + még esetleg karkötőcske, jó, hogy a fülbevaló nem kerül a fülébe... :/ Az még tűrhetőbb, bár azt sem értem túlságosan, amikor bútorokra teszik az állatokat. Szerintem sokkal szebbe gy szolídabb, természetes környezetben készült kép az adott állatról...

~ Ricki

Idézet
2011.01.18. 20:08
Artemis

Igen a másik az az a kicsi betűméret amitől katasztrofális az oldal főleg ha még ahogy te mondod hogy csili-vili mert így nem csak csicsás hanem olvashatatlan is :/

Idézet
2011.01.18. 15:51
Bodza

Én azokat az oldalakat utálom ahol ilyen neon színes háttér, fejléc van meg 1mm-es betűvel ír és a nagyításhoz 200% kell mert a száz már nem elég ahol meg lehet vakulni a színektől és villogó hülyeségektől.. Csak módjával..=|

Idézet
2011.01.17. 20:45
Artemis

Igen a módjával szóval van az embereknek bajuk eggyeseknél elég magas ez a határ ^^

Idézet
2011.01.17. 20:34
Etus

Owh, köszönöm ezt még senki nem mondta nekem xD Hát, igen ami túl van csicsázva az hát, furcsa xD.
Amúgy a designeknél divatot is megfigyelhetünk az évek srán XD. Most ez a hullám, sok fény, kockás stílus hódít. Nekem például ez eléggé tetszik XD, de szintén csak módjával.

Idézet
2011.01.17. 20:04
Artemis

Te apszolút módjával használod a túlzás az az hogy már annyira agyon van actionozva és effektezve hogy már szinte felismerhetetlenné válik a kép.. a te fényefekteid elegánsak :D

Idézet
2011.01.17. 17:31
Etus

Sztem eléggé igazad van xP. Azzal én sem vagyok megbarátkozva, hogy sok oldalon km-ket kell letekerni a táblázatkód miatt. Azt közbe a friss nem áll csak két mondatból. És ha egyszer valaki belejön, azt nem fogja abba hagyni. Aztán igen, egy kis csicsa még belefér, de ha az egész már csillám, karkötő és még folytathatnám az máregy kicsit durva. Szerintem én még ezeket a fény effekteket még módjával használom :P. Javíts ki ha nem.

 
Bajnokok

A kis versenyzőink megígért hirdetése. :D
Október 29.

Íme a verseny első helyezettje, Carrie az ígért 3 hónapos hirdetésével.

A kis második, Clly, akinek szintán Október 29-ig tart a hirdetése.

És Shou akit szintén 3 hónap hirdetéssel díjjaztunk.

 
Kérj Kritikát!

Szeretnél kritikát kérni?itt nem azt fogod megkapni hogy most a diziden a kék meg a rózsaszín nem illik össze hanem hogy mik a hibái az oldaladnak és nagyon szigorúan nézem a tartalmat is! Ellenőrzöm olvasható-e az oldal, nem írtál óriási nagy hülyeséget és megmondom milyen az oldal egy olyan látogató szemével akinek nincs más célja az oldaladon csak a téma után érdeklődni..

Kritikát kérek!                  Elkészült Kritikák

 
Amit te akarsz..

Ha van valami jó kis témád amiről szívesen beszélgetnél, akkor írd meg és listára kerül. Kérd ki mások véleményét és tudd meg mit gondolnak egy adott helyzetről és dologról az emberek. Majd az adott témából kiderül hogy interjú vagy cikk esetleg más formájában dolgozzuk fel a témádat:)

Témát Kérek!

 
Elitek

Itt a többi oldalamat láthatjátok és nézhetitek meg :) és a többieket:)) cserét bárkitől elfogadunk nincs feltétel, csak egy csere van ez elit top akármi hívjuk valahogy mindegy, te oda raksz ki ahova szeretnél. Jelentkezz nyugodtan.

Arachme ~ malac-mania.gp
Cler ~ dunkindonuts.gp
ria ~ befree.try.hu
Arachme ~ almaspite.net
Lala ~ l-a-l-a.gp
Forrás ~ forraslap.gp
Shou ~monogatari.gp
Shou ~ ajisai.gp

 
Pípók..
Indulás: 2007-04-03
 
Közérdekű

"Pár napja kaptam egy emailt, amin bár meglepődtem, örültem neki. Egy nagyon kedves, látássérült fiatalember hívta fel a figyelmemet az akadálymentesítés fontosságára, és rögtön azt gondoltam, segítenünk kell neki..."
Tovább

 Tagok:
 My Absurd View  Anchime Gp.  Liliana  My Happy World Gp. KritikaLap  Novus  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw Nox rajongói oldal
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!