Kritika Lap
Cikkek

Állnadó vitatéma, vagyis örök gondok és bonyodalmak amik kicsony szerkesztő közösségünket érik. Hogyan lehet megakadályozni megoldani és kikerülni? Vannak rá tippjeint, gyere kommentelj, mond el véleményed meséld el saját történeted:)


Interjú, egyes témákról névtelenül és vannak emberekről is akik valami újjat hoztak mi kicsiny szerkesztői közösségünkbe, vagy éppen keményen megdolgoznak azért hogy olyannak lássuk az oldalukat amilyennek igazából ők is elképzelték. Konkrét kérdések konkrét válaszok, összehasonlító elemzések, ésatöbbi olvass és kommentelj!


Én kérdezek, te felelsz, hétköznai álltalános kérdések amival csak a ti felfogásotokra és időtöltésetekre kérdezek rá, ha van kedved válaszolgass, ha nincs akkor ne. nEKEM Csak egy infó hogy is áll a kis szerkesztői közösségünk a mai világban.


Itt az érdekesebb blog bejegyzéseinket láthatjátok  kigyülytve, csak amolyan éppen mikor hogy szösszenetek, de elég hasznosak lehetnek  kedves olvasóinknak:) Remélem hasznosak lesznek^^  

 
Kérezz-felelek..

Gondolom ti is úgy gondoljátok hogy eleget kérdezősködök de hogy ti nem kérdeztek semmit ez már felháborító :] szóval kérdezzetek akármit akármiről (holnapszerkesztésnél maradjunk xd) a véleményem.. persze a kérdéseket kulturáltan tedd fel és ha jó a kérdés egy cikk is születhet belőle :D

Kérdezz!

 
Chatbox

Ahogy az egész oldalra igaz itt is, szabadon leírhatod a véleményed, próbáld kulturáltan, azt is leírhatod hogy milyen szemét vagyok, véleményt kérek.. azé az oldal.. a véleményeké.. csere lesz ha kértek, és nevem is van mégpedig Arachme & Mr. Rejtélyes
Privát kérdést ide: almaspite@pofa.be

KRITIKÁT NE A CSETBEN KÉRJETEK!!
van rá külön menü.. itt csak elveszlik meg nem vesszük észre..
és egyebekért..
Vendégkönyv


 
Vajaspiritós

Szerkesztő: Arachme és Mr. Rejtélyes
Host: Gportál
Téma: Kritika
Design: 5. Stílus ~ jófajta idézetes
Készítette: Mr. Rejtélyes
Elérhetőség:
almaspite@pofa.be
Nyitás2006.04.03.
Nyilatkozat, elnézést a helyesírásért mindketten láthatóan bajnokok vagyunk hibák terén, de igyekszünk;)

 

 

 

 

Kritikák

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

portaldesigns.gp

Arachme  2012.08.02. 11:32

//portaldesigns.gportal.hu/

Kinézet: Nagyon egyszerű mégis a menük kódolásától elájultam nagyon jó, olyan hivatalos és ezért megvan a maga varázsa. Maga ott az a menüsor a kereső nagyon jó. És a lábléc is nagyon tetszik. És a fel nyilacska. Sok embernek belelóg a dizibe de ott neked oldalt pontosan jó. A szürke is jó és a portaldesigns felirat is tetszik. A kódolás persze, mondhatnám, hogy hibátlan minden olvasható. De ott oldalt azok a túlárnyékolt feketék akarnak lenni a modulfejlécek? Semmi tagoltság nincs oldalt. Így nekem annyira egybe van ott minden, kicsit kellemetlen. Legalább azokat a címeket kiemelhetnéd valahogy. Mert ez a fekte valahogy nem megy a design összképéhez. És a grafikáknál a linkek áá meghaltam nagyon aranyos :D És a cset, az alja lemarad, a küldés gombal együtt.

Tartalom: Először is, olyan idegesítő hogy minden vacak új ablakba nyílik meg >.< Grafika, kicsit megszeppentem, amikor a 2 csomagomat találtam szembe magammal Xd de örülök, terjed  volt értelme megcsinálni  aztán 2 brushomat is megtaláltam.  Png-k, design kellékek design-ok fejlécek igazén szép munka   És van pár képszerkesztő leírás is. És a portálépítés, van pár leírás, de annyi különleges dolog van az oldaladon pl, a linkek, ahogy helyet cserélnek a nyíllal  Na pl azt nyugodtan leírhatnád. De van még számos ilyen érdekesség az oldaladon. Pl a menü a kereső nem maguktól lettek azok oda nem?  Ezek mind érdekes dolgok és nincsenek meg minden 2. oldalon sem. Az útmutatód kezdőknek tényleg nagyon jó és hasznos lehet  egyéb dolgok kritika stb az mondanám még, hogy a betűtípusok nyugodtan mehetnek a grafikához. Sok ember már inkább ott keresi.

Még valami: Szerintem tudnál te még érdekességeket hozni, nos hajrá :D

spotlights.gp

Arachme  2012.07.29. 11:25

 

//spotlights.gportal.hu/
Kinézet: A grafika okés, annyit mondanék hogy kicsit rossz minőségű, figyelj oda a jó minőségű képekre és a rendes mentésre. Amúgy hangulatos olyan igazi nyárias és a színei is nagyon jók. A kódolás szinte csak színben illik a grafikához, esetleg  barna helyett használhattad volna azt a fa mintát. És zavaróan sok hely van egyes modulok közt (szinte mindegyik közt más mekkora). A kiemelések, nos vihettél volna bele egy kis rózsaszínt, hiszen az is jócskán dominál a fejlécen. A betűtípus nem jó arialt sose használj talpast hosszabb bejegyzéseknél egybefolyik. És néhol kisebb néhol nagyobb a betűméret? És használ sorkizártat, néhány bejegyzésnél balra zártat használsz. És a linkek, nem kell annyira hatalmasnak lenniük.

Tartalom:  Vámpírnaplók. Na az évad ismertetőknél a képekre igazán ráírhatnád hányadikhoz tartozik. És az epizódcímeket is lefordíthatnád magyarra. Szereplőleírásokban nekem pár helyen kép helyett egy bazi nagy vörös x van.  Az érdekességek teljesen okésak. Ez komoly? Na figyu Selena terhes- Egy családi tragédia története, egy szó nem szólt a cikkben arról hogy azt állították hogy ő terhes. Na ezzel kezdj szerintem valamit. Taylor Swift abszolút rendben és Watson kisasszony is. És a Twilight is abszolút rendben. Extrák is vannak szép számmal. Na tartalommal jól áltok csak figyeljetek a kis pontatlanságokra.

Még valami: az a pár dolog kinézetnél és a tartalom béli pontatlanságok.

ninad.gp

Arachme  2012.07.29. 11:08

 

//ninad.gportal.hu/

Kinézet: A fejléc túl széles, figyelj oda hogy benne maradjon az 1024-be, nekem a navigáció félig lelóg. Na a kódolás, a modulfejléc, felül van egy giga üres hely rajta, megmondom nem szeretem ezt a stílust, de ha már egy akkora helyet hagysz a szöveg felett töltsd ki valamivel. Alul okés mert ott a felirat de felül nagyon üres, csak az a szép minta de azt én kevésnek érzem. Az oldalsóról beszéltem. Számomra fura az is hogy középen szögletes, oldalt pedig olyan kerekített. Linkek kiemelések rendben vannak és az oldal is olvasható. A grafika egyébként nagyon szép és pontos. De a tartalmat böngészve láttam nem minden menünél egységes a betűtípus. Azt majd néz meg

Tartalom: Dobrev kisasszony, alap információk teljesen rendben, kapcsoltok és érdekességek, teljesen okés.^Az érdekességek tetszik hogy írsz is ahol tudod képpel és videóval be is mutatod. Tényleg rengeteg információ csak gratulálni tudok hozzá . Itt is minden rendben, galéria és fanficton teljesen rendben. Egy valami hiányolok, igazán nem nagy dolog lenne összehozni egy linkgyűjteményt a megnézhető vagy letölthető részekről, csak egy pici gyűjtemény, de ha esetleg valakinek meghozza  a kedvét az oldalad arra hogy megnézze a sorozatot nem kéne messzire mennie. Hírekkel rendben vagyunk sűrűn hozod és jók is, annyit hozzáfűznék, ott az a twitter üzenet, na azt máskor tessék magyar feliratozni is.

Még valami: Tartalom terén igazán jó az oldal kinézetnél inkább a felbontásra figyelj nagyon.

heartland.gp

Arachme  2012.07.27. 23:37

//heartland.gportal.hu/

Kinézet: Túl széles az oldal, vagyis pontosabban a fejléc, nekem konkrétan a fele lelóg, oda kell figyelni a felbontásra, sok ember még mindig 1024px szélesben bámészkodik! A grafika egyébként nagyon tetszik. A kódolás.. a modulok oldalsó távolsága nekem zavaróan nagy kb 50px szerintem nagyon nagy. Mellesleg ha kisebbek lennének, legalább a modulok nem lógnának ki a képből. És szigorúan használ sorkizártat. De az olvashatóság a kiemelések és a linkek rendben vannak.

Tartalom:  Jelenleg csak látom, film vélemények vannak. Tetszik az oldal interaktivitása, a látogatók ajánlhatnak neked filmet. Jó :D Kezdtem sorban Primal nagyon tetszik, ahogy a véleményedet írod, tényleg könnyed mégis határozott. Lényegre törő és minden benne van. És tetszett, hogy leszutykoztad :D Szépen végigolvastam minden véleményedet és komolyan tetszik amit írsz :D (és léci szeretném látni ahogy elhúzod azt a Paranormal Activity baromságot XD). Igazából már amelyik filmet lehúztad nem is nagyon van kedvem hozzá hogy megnézem. De amiket nem azokon erősen gondolkozom. Tényleg nagyon jó abba ne hagyd :D

Még valami: Tényleg nagyon ól csinálod :D Sok sikert hozzá.

lightness.gp

Arachme  2012.07.27. 23:22

 

//lightness.gportal.hu/
Kinézet: A kép oldalt eszméletlen jó, nagyon hangulatos tetszik. De viszont az oldal.. nagyon halvány a szöveg, de komolyan. A betűszínnel sürgősen kezdj valamit. Minden más rendben, talán még a piros kiemelések. A kis képek a modulok felett tetszenek, a linkekkel még annyit hogy kicsit jobban kiemelhetnéd őket alap állapotukban, csak hogy tudjuk, hogy ez link. Nekem tetszik a kinézet, csak az olvashatósággal csinálj valamit.

Tartalom: Lehet régen jártam már az oldaladon, de nem emlékszem ennyi dologra, főleg ott az extrák dolog bővült. De tényleg talán a beszámolóidnál látom, hogy nem nagyon. Bár meg is értem nem adnak a színházak se minden nap újabb darabokat. :D És bejegyzéseid sem semmik. Így visszaolvastam az előző kritikát és azt mondom, semmin ne változtass, mindent bele, nagyon jól állsz e téren.

Még valami: Tényleg nagyon idegesítő olvasni a lapot halvány betűk miatt..

atikasims.gp

Arachme  2012.07.25. 22:47

 

atikasims.gportal.hu
Kinézet: Nagyon széles az oldal, figyelj oda, nekem konkrétan fele lelóg. Optimizáld a kinézetet 1024px széles felbontásban, sokan még abban nézik. A fejléc okés annyit elmondanék hogy a felirattal vigyázz, egyrészt ez szinte olvashatatlan és az utolsó betű szára cuki bajszot rajzol a fekete hajú lánynak. A kódolás pedig, sorkizárt szigorúan, az egész összevissza, oldal talpas (azt ne) belül más betűtípus. Oldalt hagyj ki paddingot mert oldalt a szöveg kilóg  a dobozából. Megmondom őszintén utálom a HTML stílust, de ennek ellenére is azt mondom hogy a modul fej és lábléc nagyon üres. Hatalmas és üres. Konkrétan csak annyi haszna van hogy még kettőt görgessek miatta.

Tartalom:  Sims, szeretem a témát, sokszor játszok vele (imádom kiültetni az embereket csillagokat nézni és imádom nézni ahogy rájuk esik egy műhold Xd) Na sztorik szeretek ilyeneket olvasni, én magam is megpróbálkoztam egyszer vele meg is mutizom xD //mancsokmkb.gportal.hu/gindex.php?pg=33810176 szerettem volna folytatni de elszálltak a karakterek és a díszletem :D Na de persze persze a  ti sztoriitok :D Őszintén szólva nagyon zavarosak. Sok helyen nem értettem a lényeget. És zavartak az elvarratlan szálak is. Ez volt  fame, a boszorkány fénye már persze sokkal jobb, azt tényleg élveztem. A játékról sok információ van fent. ez okés. Extra is van látom, szólánc videók meg minden dicséretes. Van jó pár letöltés, ott el is garázdálkodtam kicsit. Na ugyebár ez egy simses oldal de én nagyon hiányolom a barkástippeket. Szerintem fontos.

cumbernation.gp

Arachme  2012.07.22. 17:12

 

//cumbernation.gportal.hu/
Kinézet: A grafika mutatós és ötletes, tényleg nagyon tetszik. Ahogy úgy vágtad a képeket tényleg nagyon jó. De hiányolok egy mis átmenetet, valahogy fusson bele az egész a fehérbe ha érted mire gondolok, vezesd bele a háttérbe. Azt a kék furán pöttyös hátteret se értem de nem gázos. A kódolás Teljesen okés kivéve egyetlen egy dolgot. Sose használj talpas betűtípust tartalomnál, ha sok szöveget írsz hajlamos összemosódni a szemedben. Válasz valami talpatlant. És szerintem oldalt a köszöntő szöveget is rakd sorkizártra.

Tartalom: Na igen én azon „művelt” emberek közé tartozom akik tudják hogy az úr akivel az oldalad foglalkozik nagyjából kicsoda de hogy a startrekben is játszott ez nekem is új. Az alap dolgok teljesen okésak és látom érdekesség is van bőven. A kivagydokis cikk nagyon érdekes volt(nagy rajongója vagyok a sorozatnak azt nem tudtam hogy őt is akarták dokinak :D) Az öltözz úgy mint ő? Kicsit belekönnyeztem :D A sorozatról és a könyvekről is van információ bőven(erről eszembe jut egy sztori a buszmegállóban dobtam ki a szemetet amikor a kukából félig kilógott egy könyv, A Sherlock visszatér volt, elolvastam és tetszett :D) A csináld magad dolgok is ötletesek, galéria és minden van látom. De egy valamit hiányolok kicsit, online részek? Ha kikeresgetnéd őket és csak be kéne linkelgetni, könnyebbe lenne egy oldaladra feltévedő Sherlock-ot nézni akaró emberkének.

Még valami: Tényleg csodálatos az oldal, itt egy rajongó mindent megtudhat.

eastasianstyles

Arachme  2012.07.20. 21:48

 

http://eastasianstyles.blogspot.hu/
Kinézet: Soha de soha ne használ kép átlátszóságot alapból a képeknél, mert így fejléced is enyhén szólva átlátszó. A kódolás pedig, a címeket valahogy jobban emeld ki. A linkek színei valahogy nem passzolnak. És használ sorkizártat és ne Georgia betűtípust. Valami talpatlant. A zöld lábléc pedig valahogy komolyan nem jön a képbe.

Tartalom:  Az ulzzangos cikk érdekes volt. Nem halottam eddig róla de komolyan jó. És a Loliták, nos őket már jobban ismertem de nem gondoltam volna hogy ennyi különféle van. Mondom, érdekesek ezek a cikkeid. Mondom érdekesek, szóval szerintem, ha még a téma ennél is tovább csak hajrá.  Azt mondtad nem rég nyílt szóval sok sikert tartalommal nagyon jól állsz.

Még valami: csak az a  pár dolog a kinézetnél.

dreamgarden.gp

Arachme  2012.07.19. 20:53

 

//dreamgarden.gportal.hu/
Kinézet: Az oldal nekem csöppet el van csúszva, van 2 sáv gondolom az egyikbe lenne az oldal de az pontosan a 2 sáv között található :D nézz utána. Nagyon világos az oldal, a modulháttér fehér? a betűk halványszürkék tényleg nagyon világos, adj egy kis halványszürke textúrát vagy nagyon világos türkizt a modulháttérnek, és egy kicsit sötétebb (kék vagy fekete) betűszint. A linkek furik, fent alap Szinűek a cseréknél meg formázva vannak. És egy px-el nagyobb sortávolság se ártana. Ellenmondásos, oldalt néhol kék a betűszín néhol szürke valahogy egységesítsd! És sorkizárt!!

Tartalom: Bemutatkozás okés, cuccaid is vannak fent (az ékszereidet benyúlnám :D) viszont az Book dolgot nem értem egy történet? és miért olyan rövidek? A példaképeknél részletezhetnéd hogy miért.. szerintem ha példaképednek választasz valakit annak oka van, legalább 2-2 mondatot mindegyikhez. És a csináld magad na ez tényleg jó végig olvasgattam nagyon jók (kell egy olyan bajusz póló)És pasztellkréta.. először megláttam valakinek a blogjában beröhögtem de most ez komoly (komolyan kipróbálom már :D) Nos csináld magad dolgok nagyon jók, szerintem érdemes lenne még ilyet hoznod és kitalálnod.  Az alakulat? Ha az oldal történetéről írsz valami más nevet találj ki szerintem. Álmok a szívekben? csekély angoltudásommal is biztosan állíthatom hogy az oldal címe álomkertet jelent. xd Hát őszintén nagyon keveset írsz? Részletesen, nagyon kevés szerintem.  Kétes véleményeim vannak az oldaladdal szembe de a csináld magad dolgok nagyon jók.

takacsbence

Arachme  2012.07.19. 20:22

 

http://takacsbence.hostoi.com/
Kinézet: Na először is, lehet hogy a linkeket csupa kis betűre állítottad de könyörgöm ha egyszer a neved akkor azt tessék nagy kezdőbetűvel írni. :D A menü nekem furi olyan nagy és üres.. szerintem rakj oda képeket vagy valami, meg alatta is egy giga üres hely van. És a bejegyzéseidnél hiányolom a jól meghatározott tagoltságot. Szinte már mondhatni egybefolyik minden. És igen Georgia? Ne már, tessék talpatlant használni, talpas betűtípus jó címeknél de láttál már hogy azzal írnak könyvekbe és újságokba?

Tartalom: Az üdvözlő üzeneted nagyon megfogott szóval így rendesen felkeltetted az érdeklődésemet az oldalad iránt. Mindig is érdekelt mihez is tud kezdeni az ember miután túl van az érettségin. Bemutatkozásod teljesen okés. Egy kicsit személyesebb az egész oldalad mint az általam ismert blogok, de ez nem baj egyáltalán, gondolom az oldal létezéséről közeli barátaid rokonaid is tudhatnak nem?  És ez „ kulturált formában (a te kúrva anyád…)” előrelátó vagy :D picit bekönnyeztem :D A képek pedig jót derültem azokon is :D A blogod eléggé személyes már csak az a adatok és a képek miatt. Látom nálad zajlik az élet nyáron is, majd kíváncsi leszek ha vége. Minden esetre további sok sikert az oldalhoz. Nem is tudom mennyire tudtam kritizálni.. azt hiszem sehogy, már embereket nem szoktam kritizálni, és az oldal tulajdon képen te vagy.

Még valami: na jó az +t azért égés volt, pedig még http:// nélkül is rákerestem gugliban xD

Következő 10 cikkElőző 10 cikk

 
Bajnokok

A kis versenyzőink megígért hirdetése. :D
Október 29.

Íme a verseny első helyezettje, Carrie az ígért 3 hónapos hirdetésével.

A kis második, Clly, akinek szintán Október 29-ig tart a hirdetése.

És Shou akit szintén 3 hónap hirdetéssel díjjaztunk.

 
Kérj Kritikát!

Szeretnél kritikát kérni?itt nem azt fogod megkapni hogy most a diziden a kék meg a rózsaszín nem illik össze hanem hogy mik a hibái az oldaladnak és nagyon szigorúan nézem a tartalmat is! Ellenőrzöm olvasható-e az oldal, nem írtál óriási nagy hülyeséget és megmondom milyen az oldal egy olyan látogató szemével akinek nincs más célja az oldaladon csak a téma után érdeklődni..

Kritikát kérek!                  Elkészült Kritikák

 
Amit te akarsz..

Ha van valami jó kis témád amiről szívesen beszélgetnél, akkor írd meg és listára kerül. Kérd ki mások véleményét és tudd meg mit gondolnak egy adott helyzetről és dologról az emberek. Majd az adott témából kiderül hogy interjú vagy cikk esetleg más formájában dolgozzuk fel a témádat:)

Témát Kérek!

 
Elitek

Itt a többi oldalamat láthatjátok és nézhetitek meg :) és a többieket:)) cserét bárkitől elfogadunk nincs feltétel, csak egy csere van ez elit top akármi hívjuk valahogy mindegy, te oda raksz ki ahova szeretnél. Jelentkezz nyugodtan.

Arachme ~ malac-mania.gp
Cler ~ dunkindonuts.gp
ria ~ befree.try.hu
Arachme ~ almaspite.net
Lala ~ l-a-l-a.gp
Forrás ~ forraslap.gp
Shou ~monogatari.gp
Shou ~ ajisai.gp

 
Pípók..
Indulás: 2007-04-03
 
Közérdekű

"Pár napja kaptam egy emailt, amin bár meglepődtem, örültem neki. Egy nagyon kedves, látássérült fiatalember hívta fel a figyelmemet az akadálymentesítés fontosságára, és rögtön azt gondoltam, segítenünk kell neki..."
Tovább

 Tagok:
 My Absurd View  Anchime Gp.  Liliana  My Happy World Gp. KritikaLap  Novus  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw Nox rajongói oldal
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    &#9819; ANELIATH &#9737; varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!