Kritika Lap
Cikkek

Állnadó vitatéma, vagyis örök gondok és bonyodalmak amik kicsony szerkesztő közösségünket érik. Hogyan lehet megakadályozni megoldani és kikerülni? Vannak rá tippjeint, gyere kommentelj, mond el véleményed meséld el saját történeted:)


Interjú, egyes témákról névtelenül és vannak emberekről is akik valami újjat hoztak mi kicsiny szerkesztői közösségünkbe, vagy éppen keményen megdolgoznak azért hogy olyannak lássuk az oldalukat amilyennek igazából ők is elképzelték. Konkrét kérdések konkrét válaszok, összehasonlító elemzések, ésatöbbi olvass és kommentelj!


Én kérdezek, te felelsz, hétköznai álltalános kérdések amival csak a ti felfogásotokra és időtöltésetekre kérdezek rá, ha van kedved válaszolgass, ha nincs akkor ne. nEKEM Csak egy infó hogy is áll a kis szerkesztői közösségünk a mai világban.


Itt az érdekesebb blog bejegyzéseinket láthatjátok  kigyülytve, csak amolyan éppen mikor hogy szösszenetek, de elég hasznosak lehetnek  kedves olvasóinknak:) Remélem hasznosak lesznek^^  

 
Kérezz-felelek..

Gondolom ti is úgy gondoljátok hogy eleget kérdezősködök de hogy ti nem kérdeztek semmit ez már felháborító :] szóval kérdezzetek akármit akármiről (holnapszerkesztésnél maradjunk xd) a véleményem.. persze a kérdéseket kulturáltan tedd fel és ha jó a kérdés egy cikk is születhet belőle :D

Kérdezz!

 
Chatbox

Ahogy az egész oldalra igaz itt is, szabadon leírhatod a véleményed, próbáld kulturáltan, azt is leírhatod hogy milyen szemét vagyok, véleményt kérek.. azé az oldal.. a véleményeké.. csere lesz ha kértek, és nevem is van mégpedig Arachme & Mr. Rejtélyes
Privát kérdést ide: almaspite@pofa.be

KRITIKÁT NE A CSETBEN KÉRJETEK!!
van rá külön menü.. itt csak elveszlik meg nem vesszük észre..
és egyebekért..
Vendégkönyv


 
Vajaspiritós

Szerkesztő: Arachme és Mr. Rejtélyes
Host: Gportál
Téma: Kritika
Design: 5. Stílus ~ jófajta idézetes
Készítette: Mr. Rejtélyes
Elérhetőség:
almaspite@pofa.be
Nyitás2006.04.03.
Nyilatkozat, elnézést a helyesírásért mindketten láthatóan bajnokok vagyunk hibák terén, de igyekszünk;)

 

 

 

 

Helytelen kifejezések

 

Kérdést intéztem webtutorialokkal foglalkozó oldalak szerkesztőihez hogy ők miként vélekednek a helytelen kifejezések használatáról és ők mit tesznek hibázás esetén. Főként olyan szerkesztőket kerestem fel kérdéseimmel akik nem esnek a rosz kifejezések használatának a hibájába. Hogy rosz kifejezés? Olvasd a HTML fogalma cikket.. na abba van egy pár :)
 
Íme a kérdések:
1. Mi a véleményed arról ha egy webtutorialokkal foglalkozó oldal
szerkesztője durva helytelen kifejezéseket használ irományaiban?
2. Ha észreveszel magadnál ilyen hibát hogy reagálsz rá?
3. Ha másnál veszel észre ilyen hibát mit csinálsz?
4. Ha téged figyelmeztet valaki ilyen hibára hogy reagálsz?
5. Szerinted mi az oka az ilyen helytelen kifejezéseknek?
6. Mit gondolsz hogy lehetne a helytelen kifejezéseket megállatínai és
felvilágosítani az embereket?
7. Szerinted kik hibáznak leggyakrabban ilyen esetekben?
 
1. kérdés
Vélemények: A vélemények egyetértettek abban hogy vannak akik teljesen nulla tudással vágnak neki a dolognak és ebből következnek az esetleges helytelen kifejezések, ami helyes az is csak másolva van.
Kivétel: Nem éppen eltérő inkább más, vélemény minthogy "az embereket nem érdekli hogy hogy hívják meg hogy mi az csak tudják hogyan kell használni"
Véleményem: Szerintem egy tutorial megírásához nem elegendő egy alaptudás a "tudom használni" azt is tudni kell hogy mi az ha az eggyik hiányzik nem lehet írni a dologról. És sajnos az igaz hogy az embereket a mi is az rész nem érdekli csak használni tudják(igen használni az is egy elég tág fogalom..) Olyan ne írjon aki nem tudja.
 
2. kérdés
Vélemények: Eléggé egyöntetűek voltak a nem hibázok és ha mégis javítom.
Kivétel: -
Véleményem: Igen fontos hogy az ember törekedjen arra hogy keveset hibázzon de fontos ha mégis megelyt egy hibát akkor azt ha később észreveszi javítsa. Mindenki hibázik valahol és mindenkinek el kell ismernie a hibáit.
 
3. kérdés
Vélemények: A megkérdezettek közt vannak olyanok akik járkálnak más oldalakon ha észrevesznek szólnak de persze vannak olyanok akik rögtön kiszúrják és szólnak értük. Vannak olyanok is akik nem csak hogy szólnak hanem készségesen megmagyarázzák magát a fogalmat vagy a hiba eredetét is.
Kivétel: Persze olyan is van aki kiszúrja mások hibáit és röhög azzon hogy milyen hülye.
Véleményem: Én is az a rögtön kiszúrom és azonnal szólok érte sőt olykor meg is magyarázom szóval abszolút igazat adok de persze a kivételeknek is igazuk van néha csak jobb röhögni milyen hülye világ.. ugyanis az emberek a leg jószándékúbb felvilágosításra fogalomtisztázásra is felhúzzák az orrukat.
 
4. kérdés
Vélemények: Igen konkrétan, aki úgyhagyja az nem normális :) idéztem egy alanyom válaszából :)
Kivétel: Aki már régebb óta szerkeszt kezdő korában persze írt hülyeségeket vagy pontatlanságokat amiket már manapság nagyon szívesen kijavítana. De a nagyobb bakikat persze azonnal javítja.
Véleményem: Egy figyelmeztetést egy figyelemfelhívást egy elkövetett hibánkra nem lehet csak úgy úgyhagyni én is kijavítom tényleg csak a hülye nem javítja ki. A kivétel helyzete is ismerős nekem is annyi cikkem van és annyi pontatlanság van bennük hogy legszívesebben újraírnám kijavítanám a legtöbbet de az már egyszerűen olyan sok (ahogy a kivételünk mondta) hogy már öngyilkosság lenne megcsinálni.
 
5. kérdés
Vélemények: Itt abban mindenki egyetértett hogy manapság már ez a felkapott valami divat volt egy majom aki kitalálta a többi meg tőle tanult. ezt idézném: "Az egy bolond százat csinál szösszenet jut eszembe erről. Egyébként feltehetően az, hogy aki ostobaságokkal fűszerezett cikket ír, annak az oldala valami cicomás, vagy mai trendnek megfelelő, ahová a fiatalok a kinézet, illetve a nekik való nyelvezet miatt szívesen járnak. Ha a külsőség nyerő, akkor úgy gondolják, itt majd megtanulják, ami kell."
Kivétel:
Véleményem: Igen volt egy fő majom aki ezt az egészet elindította és a többi egyszerűen tőle vette át. Mert a tetszik az oldala legyen nekem is olyan. A szerkesztő meg kap az alkalmon és leírja társainak mit hogy bár ő használja az adott dolgot de éppen csak annyira és annyit ad amennyit ő tud és így kimaradoznak lényeges dolgok és helytelen kifejezéseket használnak.
 
6. kérdés
Vélemények: Konkrétan a diszkrét felvilágosítás és mások hibáira felhívás volt. Írjunk cikkeket és talán el lehet indítani egy ellenhullámot ami kijavíthat pár rosz kifejezést.
Kivétel: Igen ez a 0 alaptudással ne írjunk ilyenekről.
Véleményem: Teljesen jogosnak érzem mind a kettőt, a felvilágosítással tényleg sokmindent nem lehet elérni mert max pár ember de az már megérte. A kivételünk válasza meg egyszerűen nem fér az emberek fejébe, nem gondol bele ha én se tudom miért írok belőle?
 
7. kérdés
Vélemények: Egyértelműen a szerkesztők, a hülyeség pedig a látogatók álltal terjed (ugyan is aki hülyeséget tanul meg az az fogja továbbadni) és sokszor a látogatók úgy gondolják milyen jól tudják és ők is írnak pár hülyeséget.
Kivétel: -
Véleményem: Mert hogy hülyeséget tanul meg a másikról arról ő nem tehet de amikor egy webtutorialokkal foglalkozó oldal szerkesztője  ír egy tutorialt egy másik oldal alapján(mert ez megy) na akkor szépen terjed a hülyeség mert az adott dolognak nem képes utána nézni csak átírja a kódot meg átfogalmazza a szöveget.
 
Köszönöm az alanyoknak hogy válaszoltak és igen sok tanulni valója van a szerkesztői közösségeknek az ő példáikon. Nem szabad hagyni a helytelen kifejezések terjedését, és egy idegen fogalomnak mindíg nézzetek utána mielőtt új nevet vagy magyarázatot adtok hozzájuk.
Még nincs hozzászólás.
 
Bajnokok

A kis versenyzőink megígért hirdetése. :D
Október 29.

Íme a verseny első helyezettje, Carrie az ígért 3 hónapos hirdetésével.

A kis második, Clly, akinek szintán Október 29-ig tart a hirdetése.

És Shou akit szintén 3 hónap hirdetéssel díjjaztunk.

 
Kérj Kritikát!

Szeretnél kritikát kérni?itt nem azt fogod megkapni hogy most a diziden a kék meg a rózsaszín nem illik össze hanem hogy mik a hibái az oldaladnak és nagyon szigorúan nézem a tartalmat is! Ellenőrzöm olvasható-e az oldal, nem írtál óriási nagy hülyeséget és megmondom milyen az oldal egy olyan látogató szemével akinek nincs más célja az oldaladon csak a téma után érdeklődni..

Kritikát kérek!                  Elkészült Kritikák

 
Amit te akarsz..

Ha van valami jó kis témád amiről szívesen beszélgetnél, akkor írd meg és listára kerül. Kérd ki mások véleményét és tudd meg mit gondolnak egy adott helyzetről és dologról az emberek. Majd az adott témából kiderül hogy interjú vagy cikk esetleg más formájában dolgozzuk fel a témádat:)

Témát Kérek!

 
Elitek

Itt a többi oldalamat láthatjátok és nézhetitek meg :) és a többieket:)) cserét bárkitől elfogadunk nincs feltétel, csak egy csere van ez elit top akármi hívjuk valahogy mindegy, te oda raksz ki ahova szeretnél. Jelentkezz nyugodtan.

Arachme ~ malac-mania.gp
Cler ~ dunkindonuts.gp
ria ~ befree.try.hu
Arachme ~ almaspite.net
Lala ~ l-a-l-a.gp
Forrás ~ forraslap.gp
Shou ~monogatari.gp
Shou ~ ajisai.gp

 
Pípók..
Indulás: 2007-04-03
 
Közérdekű

"Pár napja kaptam egy emailt, amin bár meglepődtem, örültem neki. Egy nagyon kedves, látássérült fiatalember hívta fel a figyelmemet az akadálymentesítés fontosságára, és rögtön azt gondoltam, segítenünk kell neki..."
Tovább

 Tagok:
 My Absurd View  Anchime Gp.  Liliana  My Happy World Gp. KritikaLap  Novus  Shadow World Gp.  Rajz- & Fotóblog  PiciPaw Nox rajongói oldal
 

THE EVIL WITHIN| Harry Potter szerepjáték    *****    REAVER GROVE | urban fantasy frpg    *****    Hírek,információk,érdekességek a Super Mario világából.Ismertetõk,leírások,játéktesztek. Folyamatosan megújuló tartalom.    *****    STAR STABLE ONLINE BLOG - Kattints ha te is játszol a játékkal, vagy csak érdekel :) Puszi Daisy    *****    ANEZKABLOG megnyitotta kapuit, ahol a valódi, õszinte életét, véleményét olvashatjátok el!    *****    Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!